Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Облдержадміністрація вживає всіх заходів, щоб забезпечити дотримання законності та правопорядку під час проведення виборів

Облдержадміністрація вживає всіх заходів, щоб забезпечити дотримання законності та правопорядку під час проведення виборів

Про це 22 жовтня під час прес-конференції повідомив журналістам радник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко. «Зараз складний період, всі це прекрасно розуміють. Непроста ситуація безпосередньо пов'язана з відкритою агресією проти нашої держави, з окупацією наших територій. Все це відкладає відбиток на виборчу кампанію, на настрої наших громадян. Разом з тим обласна державна адміністрація вживала і продовжує вживати заходи, спрямовані на те, щоб забезпечити дотримання законності та правопорядку під час підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України, які відбудуться 26 жовтня», - зазначив Сергій Стороженко.

Радник голови облдержадміністрації підкреслив, що закон і порядок підтримується не тільки представниками силових структур. За словами Сергія Стороженка, в Харківську область активно прибувають міжнародні спостерігачі. «На сьогоднішній день на Харківщині знаходиться вже близько 270 міжнародних спостерігачів. Проте їх кількість ще буде змінюватися. Також бажання стати спостерігачами висловили близько 400 представників різних громадських організацій. Крім того, в області присутні 8 представників ОБСЄ, але їх кількість може збільшитися. При цьому в даний час основна функція ОБСЄ - контроль за виконанням Мінських угод в зоні проведення АТО», - розповів Сергій Стороженко.

Радник губернатора додав, що більш точні цифри по кількості міжнародних спостерігачів облдержадміністрація зможе надати у ранку 26 жовтня.

Крім того, Сергій Стороженко відзначив, що під час виборів для охорони громадського порядку та захисту прав та інтересів громадян буде задіяний весь особовий склад органів внутрішніх справ, а також співробітники підрозділів «Харків-1», «Харків-2» і «Слобожанщина».

За словами радника голови ХОДА, управління СБУ в Харківській області та інші правоохоронні органи, в свою чергу, вже напрацювали величезний досвід в боротьбі з диверсійними групами.