Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україну повернулася Вікторія Триженко, яка була поранена в зоні АТО

В Україну повернулася Вікторія Триженко, яка була поранена в зоні АТО

Сьогодні в Україну повернулася Вікторія Триженко, одна з трьох цивільних поранених, серйозно постраждалих в зоні АТО. Вікторія проходила лікування в одному з госпіталів Австрії. У міжнародному аеропорту «Харків» Вікторію зустріли голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, співзасновник Благодійного фонду «Мир та порядок» Всеволод Кожемяко, а також представники ЗМІ. Нагадаємо, Вікторія постраждала під час мінометного обстрілу в зоні антитерористичної операції. У жінки були поранені ноги, зокрема, постраждав колінний суглоб. Їй загрожувала ампутація ноги.

Згодом Вікторію та її товаришів за нещастям відправили на безкоштовне лікування до Австрії - їм належало лікуватися в клініках Бадена, Містельбаха і Кремса, що спеціалізуються на реконструктивній хірургії, протезуванні та неврології. Відлетіли постраждалі на особистому літаку міністра закордонних справ Австрії Себастьяна Курца, без віз і закордонних паспортів.

«Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута дуже допоміг. Зокрема, губернатор вирішив всі організаційні питання, відправивши за пораненою реанімобіль», - згадує доктор-волонтер Армен Нікогосян, на чиєму рахунку тисячі врятованих у зоні АТО життів.

«Треба було швидко приймати рішення. Ми підключилися й просто допомогли. Треба віддати належне нашим докторам, які зробили операцію в перший день і правильно транспортували потерпілих за кордон», - зазначив Ігор Балута.

Армен Нікогосян, якого Вікторія називає «хрещеним батьком», сьогодні ж відвіз її на швидкій допомозі в Лисичанськ, де жінку чекають чоловік, двоє дітей і мама. А в неділю Вікторія відзначить своє 30-річчя.