Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Австралія зберігає солідарне ставлення до України і підтримує її суверенітет. Заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Австралії в Україні

Австралія зберігає солідарне ставлення до України і підтримує її суверенітет. Заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Австралії в Україні

Заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома 17 жовтня зустрівся із заступником Надзвичайного і Повноважного Посла Австралії в Україні Тімом Болотніковим. Сторони обговорили питання подальшої співпраці між Харківською областю та Австралією, а також підготовку облдержадміністрації до позачергових парламентських виборів. Василь Хома зазначив, що Харківською облдержадміністрацією спільно з правоохоронними органами розроблено план заходів з безпеки під час проведення позачергових виборів народних депутатів. «З метою охорони всіх виборчих дільниць до початку голосування там знаходитимуться представники правоохоронних органів. Під час проведення виборів вони будуть посилені додатковими силами органів правопорядку. З огляду на це, у нас є впевненість, що вибори народних депутатів пройдуть безпечно, демократично і прозоро», - підкреслив віце-губернатор.

Також під час зустрічі йшлося про можливість реалізації виборчих прав вимушених переселенців.

Як розповів Василь Хома, на сьогоднішній день серед переселенців проводиться активна роз'яснювальна робота щодо того як вони зможуть взяти участь у голосуванні, перебуваючи на Харківщині. «Все переселенці, які бажають взяти участь у голосуванні, до 20 жовтня можуть прийти в Відділи ведення Державного реєстру виборців, які перебувають у районних державних адміністраціях, для того, щоб тимчасово змінити місце голосування. При собі потрібно паспорт або документ, що засвідчує особу. Таким громадянам оформлять посвідчення про тимчасову зміну місця голосування та закріплять за певними ділянками», - зазначив заступник голови ХОДА.

За його словами, на сьогоднішній день із заявою про тимчасову зміну місця голосування звернулося понад 4 тис. осіб.

Що стосується питань співробітництва, то Василь Хома зазначив, що Харківщина готова до спільної роботи в різних сферах та проектах. «Я думаю, що Австралію можуть зацікавити наші підприємства, в першу чергу, космічної, авіаційної та оборонної промисловості, а також сільськогосподарські підприємства», - сказав віце-губернатор.

В свою чергу, Тім Болотніков підкреслив, що Австралія має намір продовжувати співробітництво з Україною, в тому числі, з Харківською областю, на всіх рівнях.

Також він зазначив, що Австралія зберігає солідарне ставлення до України і підтримує її суверенітет. «На засіданні ради безпеки ООН Австралія підняла питання про Україну, про те положення, в якому зараз знаходиться ваша держава. Ми серйозно ставимося до вашої ситуації і виступаємо за єдність і незалежність України», - підкреслив заступник Посла Австралії в Україні.