Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області проведена роз’яснювальна робота серед населення щодо виплат компенсацій та призначення субсидій

У Харківській області проведена роз’яснювальна робота серед населення щодо виплат компенсацій та призначення субсидій

Сьогодні, 16 жовтня, у ХарРІ НАДУ при Президентові України відбулася експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Забезпечення соціального захисту населення в умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги» під головуванням першого заступника Міністра соціальної політики України Віталія Мущиніна.

За словами заступника директора Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації – начальник управління у справах захисту інвалідів та населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи Тетяни Єрміліної, у Харківській області проведена масштабна роз’яснювальна робота серед населення щодо виплат компенсацій та призначення субсидій.

«При обласній державній адміністрації створена робоча комісія з цього питання. Проведені наради з представниками районів, сільських, селищних рад. Організовано виступи на радіо, телебаченні, а також розповсюджено інформацію на квитанціях «Харківгазу» і «Харківських теплових мереж». Але, на жаль, на сьогоднішній день відсоток звернень ще не великий. Близько 10% сімей області зазвичай оформлювали субсидії, такий саме відсоток прогнозуємо і цього року. Враховуючи те, що наш регіон прикордонний, у нас значна кількість звернень вимушених переселенців. На сьогоднішній день, за оперативними даними, до нас вже звернулося близько 300 осіб», - сказала Тетяна Єрміліна.