Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначили 20-річчя від початку діяльності обласної Асоціації громадських організацій інвалідів та ветеранів війни

У Харкові відзначили 20-річчя від початку діяльності обласної Асоціації громадських організацій інвалідів та ветеранів війни

15 жовтня громадськість області урочисто відзначила 20-річчя від початку діяльності Харківської обласної Асоціації громадських організацій інвалідів та ветеранів війни. У урочистих зборах взяли участь представники громадських організацій ветеранів, інвалідів, які є членами асоціації. З 1993 року Асоціація громадських організацій інвалідів та ветеранів війни провела значну роботу з соціального захисту ветеранів та інвалідів, особливо у сфері надання їм соціальної, медичної, економічної та правової допомоги з забезпечення конституційних гарантій на реабілітацію та працевлаштування.

Також проведена значна робота із зміцнення діяльності організацій у районах міста Харкова та області, консолідації їх зусиль по досягненню спільної мети.

За дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути, Асоціацію з ювілеєм привітав директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко.

«Немає меж народної вдячності ветеранам, як і ваги відповідальності перед ними. Найголовніший обов'язок держави і суспільства, усіх нас полягає в турботі про здоров'я і матеріальне благополуччя літніх людей, повнішому задоволенні їхніх потреб, оточенні їх атмосферою загальної шани і доброзичливості, а також, що не менш важливо, у захисті їх від спроб знівелювати, заперечити, а то й осудити те, що вони пережили і звершили, принизити їх і їхні справи в очах нащадків», - зазначив Євген Ярошенко.

Привітав Харківську обласну Асоціацію і Голова Всеукраїнської Асоціації громадських організацій інвалідів та ветеранів війни, академік Володимир Семиноженко.