Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розпочато підготовку проекту Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року

На Харківщині розпочато підготовку проекту Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року

Сьогодні, 15 жовтня, в обласній адміністрації відбулося засідання робочої групи з підготовки проекту Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року під головуванням першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна. Під час наради було розглянуто два питання: «Про особливості процесу розробки проекту Стратегії у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів Україні №385 «Про затвердження Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року» та Постанови Кабінету Міністрів Україні №1186 «Про затвердження порядку розроблення, проведення моніторингу та оцінки реалізації регіональних стратегій розвитку» та «Про організацію процесу підготовки соціально-економічного аналізу для розробки проекту Стратегії розвитку Харківської області на період до 2020 року".

За інформацією заступника голови робочої групи Олександра Лукашова, мета регіональних стратегій - запустити використання раніше незадіяного потенціалу в областях, в першу чергу, людського капіталу. привести всі регіональні стратегії у відповідність з державною.

«Цей документ буде містити конкретні, згруповані в програми проекти розвитку з закладеним фінансуванням: бюджетним, донорським, інвестиційним, в тому числі на основі державно-приватного партнерства. У перспективі, жодна програма не може бути винесена на розгляд сесії обласної ради, якщо вона не відповідає операційним цілям, прописаним в Стратегії розвитку регіону», - повідомив він

Структурні підрозділи облдержадміністрації та центральних органів влади, що входять до складу робочої групи, повинні до 29 жовтня підготувати первинну інформацію. Підсумковий проект економічного аналізу буде винесений на наступне засідання робочої групи, яке планується провести 19 листопада.