Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута обговорив з головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій перші поставки гуманітарних вантажів з Німеччини

Ігор Балута обговорив з головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій перші поставки гуманітарних вантажів з Німеччини

Сьогодні, 13 жовтня, голова Харківської облдержадміністраціїї Ігор Балута зустрівся з головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Сергієм Бочковським. У зустрічі також взяв участь перший заступник начальника Головного територіального управління ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв. Ігор Балута та Сергій Бочковський обговорили перші поставки в Харківську область гуманітарних вантажів з Німеччини, а також організаційні питання, пов'язані з будівництвом модульного містечка для переселенців із зони АТО.

Як розповів Сергій Бочковський, ще наприкінці серпня канцлер Федеративної Республіки Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенко висловила намір Німеччини надати нашій державі гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб. У вересні Україна отримала офіційний лист від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) про надання Українській гуманітарного вантажу.

За словами Сергія Бочковського, гуманітарна допомога надходитиме в Україну поступово. Це буде не разове перевезення вантажу з Німеччини до України, а поетапне, певними партіями. Всього планується доставити в Україну понад 110 вантажівок гуманітарної допомоги та більш 100 вантажівок з житловими модулями. Вони курсуватимуть в Україні протягом жовтня цього року.

«Сьогоднішня зустріч була присвячена тим першим автомобілям, які прийшли з гуманітарним вантажем з Німеччини, а також будівництву в області першого модульного містечка для переселенців на 400 місць. Завтра до Харкова приїде Міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер, який огляне хід робіт на будівельному майданчику», - сказав Ігор Балута.

Губернатор також зазначив, що за дорученням віце-прем'єра-міністра України Володимира Гройсмана, в Харківській області будуть виділені нові майданчики під будівництво модульних містечок для вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, в даний час в Україні вже знаходиться 112 вантажівок із засобами першої необхідності для внутрішньо переміщених осіб - меблі, засоби обігріву та освітлення, побутова техніка, медичні засоби та обладнання, технічні засоби, одяг, взуття. Ці вантажівки перетнули польсько-український кордон 7 жовтня.

Серед вантажу також і перші 10 мобільних житлових будинків. Адже, Німеччина надає Україні все необхідне технічне обладнання для побудови трьох транзитних містечок зі збірних будинків для короткотермінового проживання в них людей, які тимчасово переміщуються з районів проведення АТО. Зводитися ці містечка будуть у Харківській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Це, так звані, модульні будинки, які пристосовані для проживання в них навіть взимку і мають все необхідне, щоб люди почували себе комфортно: пральні машини, холодильники, бойлери, спортивні снаряди для дітей і дорослих.