Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Петро Порошенко пообіцяв Харківській області компенсувати витрати на переселенців із зони АТО

Петро Порошенко пообіцяв Харківській області компенсувати витрати на переселенців із зони АТО

Президент України Петро Порошенко пообіцяв компенсувати Харківській області витрати на забезпечення переселенців з Донецької та Луганської областей. Про це Президент заявив 11 жовтня на брифінгу в Харкові. "Я знайомий з цією проблемою. Сьогодні питання про компенсацію області затрат на забезпечення переселенців підняли і голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, і голова Харківської облради Сергій Чернов. Я дам доручення Кабінету Міністрів України забезпечити Харківської області компенсацію витрат на забезпечення переселенців з Донецької та Луганської областей", - зазначив Президент України.

Також Петро Порошенко подякував харків'янам за ту допомогу, яку вони надають вимушеним переселенцям. За словами глави держави, Донбас покинули десятки тисяч людей, і основне навантаження з прийому переселенців лягло саме на Харківську область. "У складний час ви змогли забезпечити прийом переселенців і профінансувати їх потреби", - підкреслив Президент.

Довідка. Харківська обласна рада 25 вересня, взяв звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України про виділення області з держбюджету коштів на переселенців із зони АТО. Харківська область забезпечує допомогу переселенцям в питаннях охорони здоров'я, освіти та соціальної сфери. Витрати області на переселенців без підтримки держави на кінець 2014 року можуть скласти більше 50 млн. грн.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 11 жовтня відвідав Харківську область з робочим візитом. У поїздці Президента супроводжували віце прем'єр-міністр Володимир Гройсман, голова Харківської ОДА Ігор Балута, члени уряду. Петро Порошенко відвідав ДП «Завод ім. Малишева», провів зустріч з активом області в Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, а також відвідав Харківський університет повітряних сил ім. І. Кожедуба.