Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У листопаді завод імені Малишева випустить рекордний обсяг танків і БТР-ів. Петро Порошенко

У листопаді завод імені Малишева випустить рекордний обсяг танків і БТР-ів.  Петро Порошенко

Сьогодні, 11 жовтня, в ході своєї робочої поїздки в Харківську область Президент України Петро Порошенко відвідав ДП "Завод імені В.А. Малишева", який входить до концерну "Укроборонпром" і спеціалізується на виготовленні сучасної бронетехніки. Президент ознайомився з роботою підприємства та зразками його продукції. Йому були продемонстровано модернізовані БТР-Е і БТР-4 МВ, а також найсучасніший вітчизняний танк «Оплот» - найзахищеніший танк в світі.

Виступаючи перед працівниками заводу, Петро Порошенко підкреслив, що сьогодні завод ім. Малишева впевнено дивиться в завтрашній день. Президент подякував трудовому колективу за внесок у зміцнення обороноздатності країни, підняття престижу української оборонної промисловості, за збереження традицій.

«Кількість замовлень на підприємстві буде рости. А в листопаді, я думаю, завод випустить рекордний обсяг танків і БТР-ів, в яких дуже потребує українське військо. Об'єднавшись, ми з вами збережемо завод, виробничий потенціал Слобожанщини. Сьогодні весь світ побачить танк «Оплот» - продукт вашої праці, який доводить, що Україна займає перші місця в технологіях оборонного комплексу», - сказав Петро Порошенко.

Також глава держави доручив фахівцям заводу ім. Малишева спільно з ДП «Укроборонпром» розробити зразок військової техніки, яку можна було б розміщувати на блокпостах.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 11 жовтня знаходиться в Харківській області з робочим візитом. У поїздці Президента супроводжують віце прем'єр-міністр Володимир Гройсман, інші члени уряду. Петро Порошенко відвідав ДП «Завод ім. Малишева», провів зустріч з активом області в Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого.

Довідка. ДП "Завод ім.Малишева" спеціалізується на випуску та модернізації бронетехніки. Виконуються замовлення Міноборони та Нацгвардії: на Схід України відправляються танки Т-64БВ1 і БМ "Булат", а також бронетранспортери БТР-4Е. Виконуються замовлення іноземних держав.