Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі вимушені переселенці мають можливість взяти участь у виборах. Василь Хома

Всі вимушені переселенці мають можливість взяти участь у виборах. Василь Хома

Сьогодні, 7 жовтня, заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома зустрівся з міжнародною групою спостерігачів ОБСЄ. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко та начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Олександр Євсєєв. Сторони обговорили питання, пов'язані з підготовкою Харківської області до позачергових виборів народних депутатів України, забезпечення безпеки проведення виборчого процесу і можливості реалізації виборчих прав вимушених переселенців.

Як повідомив Василь Хома, на сьогоднішній день в Харківській області зареєстровано близько 100 тисяч вимушених переселенців. Однак до відділів ведення Державного реєстру виборців із заявою про зміну місця голосування звернулося всього 204 людини.

«Нами розгорнута роз'яснювальна робота в друкованих ЗМІ, на телебаченні, в Інтернеті, в місцях компактного проживання переселенців, щодо їх участі у виборчому процесі. Вони мають можливість зараз до 20 жовтня прийти до відділів ведення Державного реєстру виборців для того, щоб тимчасово змінити місце голосування. Всі, хто захочуть, будуть мати можливість проголосувати Важливо, щоб ці люди захотіли», - сказав Василь Хома.