Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У пожежонебезпечний період вдалося запобігти масштабних пожеж на території лісових масивів Харківської області

У пожежонебезпечний період вдалося запобігти масштабних пожеж на території лісових масивів Харківської області

Протягом поточного року було відпрацьовано комплекс організаційних і практичних заходів щодо запобігання виникненню лісових пожеж, також завчасно проведено перевірку стану готовності місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, лісокористувачів, організацій, підприємств та установ до протипожежного захисту лісів і готовності до реагування у випадку виникнення великих пожеж в лісових насадженнях. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. За його словами, для виявлення порушень на території лісових масивів проводилось патрулювання, було встановлено необхідну наглядну агітацію, перекрито в’їзди до лісових масивів, проводилась необхідна обпашка сільгоспугідь, які примикають до лісових масивів та інші заходи.

На базі навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України проведились навчання щодо ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами в природних екосистемах.

Як відзначив Ігор Райнін, завдяки проведеній роботі вдалося запобігти масштабних пожеж на території лісових масивів Харківської області та зменшити кількість незначних пожеж у порівнянні з минулим роком на 33% (з початку 2014 року на території лісових масивів виникло 42 низові пожежі на площі 27,51 га.,за аналогічний період 2013 року виникло 62 пожежі на площі 24,01 га.). Всі лісові пожежі своєчасно локалізувались, в наслідок чого не було допущено виникнення найбільш небезпечних верхових пожеж.

Також, за словами віце-губернатора, в області проводиться робота по підготовці та плануванню відповідних заходів на наступний пожежонебезпечний період.