Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аграрний фонд з вересня ввів форвардні закупівлі зерна врожаю 2015 року

Аграрний фонд з вересня ввів форвардні закупівлі зерна врожаю 2015 року

Враховуючи ситуацію в країні і потреба вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника в фінансових ресурсах, ПАТ «Аграрний фонд» ввів форвардні закупівлі зерна врожаю 2015 року зі вересня поточного року, тобто до початку посівної кампанії. Об'єктом закупівель виступають зерно пшениці 2-4-го класів, жита 1-3 класів та ячменю 3-го класу. Розмір мінімальної партії зерна: пшениці - не менше 100 т; ячменю - не менше 100 т; жита - не менше 50 т.

Виплата авансових платежів здійснюється за схемою 50% + 20%, а саме: 50% - товаровиробник отримує восени після огляду посівів страховою компанією, 20% - за результатами перезимівлі озимих.

Підприємствам, які проявили себе як надійні партнери по результатам поставки зерна врожаю 2014 року (своєчасно, в повному обсязі та відповідно до контракту), ПАТ «Аграрний фонд» готовий надавати частину першого авансового платежу до проведення посівних робіт і, відповідно, огляду посівів страховими компаніями. Остаточний розрахунок проводитиметься за ринковими цінами при поставці зерна.

Як повідомив постійний представник ПАТ «Аграрний фонд» »Максим Оксеніч, в Харківське представництво Аграрного фонду звернулися 7 сільгосппідприємств на поставку 11,16 тис. тонн пшениці врожаю 2015 року і готують документи на укладення біржового договору поставки зерна. Аграрним фондом також укладено договір на поставку 2 тис. тонн зерна майбутнього врожаю з ТОВ «Успіх Слобожанщини» і вже отриманий авансовий платіж в розмірі 25% від суми договору.

Додатки:

Перелік документів для укладання біржового договору поставки зерна врожаю 2015 року

Форма заявки на укладення біржового договору поставки зерна врожаю 2015 року

Розмір цін, за якими здійснюється попередня оплата сільськогосподарськими товаровиробниками і розмір знижок.