Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На елеватори Харківської області сільгосптоваровиробниками завезено майже 20 тисяч тонн зерна

На елеватори Харківської області сільгосптоваровиробниками завезено майже 20 тисяч тонн зерна

Станом на 2 жовтня за результатами біржових договорів на поставку 19,881 тис. тонн зерна врожаю 2014 року, сільгосптоваровиробниками завезено на елеватори Харківської області 19,661 тис. тонн зерна, у тому числі: пшениця 3 класу – 7,097 тис. тонн; пшениця 5 класу – 5,306 тис. тонн; пшениця 6 класу – 2,974 тис. тонн; ячмінь 3 класу – 4,283 тис. тонн. Про це 3 жовтня під час обласної селекторної наради повідомив постійний представник ПАТ «Аграрний фонд» Максим Оксеніч.

За його словами, присутня часткова зміна класності зерна пшениці з продовольчої на фураж. По біржових договорах поставки ячменю змін немає. По біржових договорах поставки гречки (800 тонн) базисом є Філія ПАТ Державна продовольчо-зернова корпорація України «Новоукраїнський КХП» (Кіровоградська обл.).

Також, як зазначив Максим Оксенич, ПАТ «Аграрний фонд» провів остаточні розрахунки зі всіма сільгосптоваровиробниками за ринковими цінами, які склалися в Харківському регіоні та щодня публікуються на офіційному сайті Аграрного фонду.