Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначать Всесвітній день пошти

У Харкові відзначать Всесвітній день пошти

Завтра, 9 жовтня в Харківській дирекції Українського державного поштового підприємства зв'язку (УДППЗ) «Укрпошта» (пл. Привокзальна, 2) відбудуться святкові заходи з нагоди Всесвітнього дня пошти. Початок свята – о 13.00. В рамках свята відбудеться урочисте гасіння художнього поштового конверта «Україна - єдина країна». Всі учасники церемонії гасіння скористаються спеціальним штемпелем до Всесвітнього дня пошти «За мир в єдиній Україні».

Після чого відбудеться урочистий випуск балонної пошти (кульки). До слова, в цей момент з усіх областей України за допомогою балонної пошти будуть відправлені побажання миру народу України.

Довідка. Всесвітній день пошти проводиться за рішенням XIV конгресу Всесвітнього союзу поштовиків у день створення союзу. 9 жовтня 1874 в Швейцарії представники 22 країн підписали Бернський договір, що засновує підставу Генерального поштового союзу. У 1878 р. союз змінив свою назву і став іменуватися Всесвітнім поштовим союзом (ВПС). Зараз ВПС налічує у своєму складі 189 країн.

Свято входить також в систему всесвітніх і міжнародних днів ООН і покликаний сприяти популяризації та розвитку поштового обслуговування в світі.