Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута відвідав геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської облради

Ігор Балута відвідав геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської облради

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, а також перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін і директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька 24 вересня відвідали Комунальний заклад «Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської обласної ради», де проживає 51 людина з Донецького будинку-інтернату для людей похилого віку. Керівник області ознайомився з житлово-побутовими умовами пансіонату, поцікавився проблемами та потребами, які є у мешканців пансіонату і вимушених переселенців, проживаючих тут, а також вислухав всі прохання та побажання.

«Скажу, що ця установа залишається однією з кращих в Харківській області. Можу відзначити два пансіонату такого рівня - цей і Хорошевський геріатричний пансіонат», - зазначив Ігор Балута.

Довідка. Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської обласної ради заснований в 1977 році як заклад для одиноких громадян-учасників Великої вітчизняної війни та ветеранів праці, які потребують постійного стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування. Пансіонат розрахований на 400 чоловік. На сьогоднішній день тут проживає 378 чоловік. Середній вік мешканців - 82 роки. Утримується заклад за рахунок обласного бюджету та перерахувань 75% від пенсій проживаючих громадян.