Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині запрацювали ТЕЦ-5 и Зміївська ТЕС. Василь Хома

На Харківщині запрацювали ТЕЦ-5 и Зміївська ТЕС. Василь Хома

Минулого тижня відновила роботу харківська ТЕЦ-5. Про це 24 вересня в прес-центрі Харківської облдержадміністрації заявив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. Він розповів, що на станції запрацював один енергоблок, завдяки чому ТЕЦ почала подачу електроенергії та гарячої води. "Однак запаси мазуту на станції критичні", - зазначив Василь Хома. За його словами, можливо, що ТЕЦ-5 буде працювати 50% на газі та 50% на мазуті.

На Зміївській ТЕС, яка розпочала роботу сьогодні вночі (також один енергоблок), запаси вугілля складають близько 50 тис. тонн. Однак за місяць опалювального сезону ТЕС споживає 150 тис.т вугілля.

«Зараз розглядаються різні варіанти поставки вугілля з-за кордону. Є інформація про те, що укладені договори на постачання вугілля з Росії, Уругваю, ПАР», - повідомив Василь Хома.

Він також підкреслив, що на всіх харківських ТЕЦ проведено ремонтні роботи, станції готові працювати в опалювальний сезон за умови поставок достатнього обсягу газу, вугілля та мазуту.

Довідка. Зміївська ТЕС була зупинено 11 вересня через недостатніх запасів вугілля. Наприкінці серпня харківської ТЕЦ-5 відключили газ.