Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни обиратимуть переможця Манхеттенського міжнародного кінофестивалю короткого метра

Харків’яни обиратимуть переможця Манхеттенського міжнародного кінофестивалю короткого метра

25 вересня в Україні (в Києві та Харкові) стартує перший і єдиний глобальний кінофестиваль - Манхеттенський міжнародний кінофестиваль короткого метра (Manhattan Short Film Festival). Мета Фестивалю - знайти нові таланти в кінематографі і об'єднати глядачів по всьому світу. Його девіз - Один світ- Один тиждень - Один фестиваль. Протягом тижня за звання кращої короткометражної стрічки боротимуться 10 картин-фіналістів. Кожен глядач може стати членом міжнародного глядацького журі і взяти участь у виборі фільму-переможця.

Щорічний фестиваль короткого метра відбудеться в 300 містах на 6 континентах і збере більше 100 тисяч поціновувачів короткого метру в кіно. Українські глядачі стануть його глядачами вже увосьме.

Цього року фестиваль розглянув 589 заявок з 47 країн. У фінал вийшли 10 стрічок з Нідерландів, США, Великої Британії, Австралії, Норвегії, Франції, Мексики та Німеччини:

«Господині на замітку», реж. Бекс Буш
«97%», реж. Бен Бренд
«Злочин», реж. Алікс Ламберт, Сем Чоу
«На мосту», реж. Самір Патель
«Зрушення», реж. Джеймс Крок
«Падіння», реж. Андреас Таулов
«Вкл / Викл», реж. Тьєррі Лоренці
«Наживка», реж. Джош Соскін
«Найсміливіші, найвідважніші», реж. Мун Молсон
«Повний вперед, носоріг!», Реж. Ерік Шмітт

В Україні організатором Maнхеттенского фестивалю короткометражних фільмів виступає компанія Артхаус Трафік. У 2014 році фестиваль проходить з 25 вересня по 5 жовтня в кінотеатрах Kronverk Cinema в Києві та Харкові.