Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Курсанти Університету внутрішніх справ присягнули на вірність Українському народові

Курсанти Університету внутрішніх справ присягнули на вірність Українському народові

700 курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ присягнули на вірність українському народу. В урочистостях взяли участь радник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко, начальник обласного управління міліції Анатолій Дмитрієв, радник Міністра внутрішніх справ в області Сергій Петренко, а також представники вищих навчальних закладів, особовий склад університету, батьки та рідні першокурсників. Відкрив захід ректор університету генерал-полковник міліції Сергій Гусаров. Звертаючись до першокурсників, він зазначив: «Відтепер, для вас слова Присяги - це не просто слова, це - Закон, і, щоб його виконувати, необхідно бути професіоналом, мати високі моральні якості. Ви, молоде покоління - опора і надія нашої держави, її захист і майбутнє».

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятника присутні вшанували пам'ять правоохоронців, військових, які загинули під час виконання службових обов'язків, та загиблих мирних громадян.

Після чого пройшла церемонія прийняття присяги - 700 курсантів дали клятву на вірність Українському народові та державі, поклялися мужньо і рішуче, не шкодуючи своїх сил і життя, боротися із злочинністю, захищати життя, здоров'я, права і свободу громадян від протиправних посягань.

«Ви обрали собі нелегку, але таку почесну професію захисника правопорядку і спокою у державі. Вчіться, цілеспрямовано оволодівайте знаннями, здобувайте необхідні навички, набирайтеся досвіду. Все це знадобиться вам на ниві служіння Батьківщині, Українському народові, якому ви сьогодні даєте клятву», - зазначив начальник Департаменту кадрового забезпечення МВС України полковник міліції Віктор Сливинський, зачитуючи вітання від імені Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.