Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рада ректорів ВНЗ Харківщини обговорила питання імплементації Закону України «Про вищу освіту»

Рада ректорів ВНЗ Харківщини обговорила питання імплементації Закону України «Про вищу освіту»

Сьогодні в малому залі обласної державної адміністрації відбулося засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Харківського регіону за участю першого заступника голови ХОДА Ігоря Райніна. На обговорення членів ради були винесені три питання: про імплементацію Закону України «Про вищу освіту»; про підсумки вступної компанії 2014 року в Харківській області; про зміни в Умовах вступу до вищих навчальних закладів.

Як зазначив голова Ради ректорів, ректор Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна Віль Бакіров, жоден закон не буває ідеальним. Потрібно 5-10 років, щоб Закон «Про вищу освіту» дав перші результати. Тож попереду дуже велика робота з імплементації його положень у практику наукової, навчальної та іншої діяльності ВНЗ.

«Нам треба надати до Міністерства освіти і науки низку документів, які б регулювали по-новому і навчальний процес, і інші сфери нашої діяльності. Нам також треба спілкуватися більш інтенсивно, запитувати один у одного, як вирішується та чи інша проблема у його ВНЗі. Це робота, яку поодинці зробити не можливо, тут потрібен колективний розум. Потрібен серйозний коментар до цього закону, або низка підзаконних актів. Я запрошую всіх пропонувати своє бачення, свої підходи, свої проекти тих чи інших документів. Бо робота попереду дуже значна, і дуже відповідальна», - зауважив Віль Бакіров.

Він також повідомив, що з метою обговорення проблемних питань щодо імплементації Закону України «Про вищу освіту», Міністерство освіти і науки україни запровадило спеціальний сайт - http://osvita.gov.ua/.