Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євроінтеграція стала українською національною ідеєю. Петро Порошенко

Євроінтеграція стала українською національною ідеєю. Петро Порошенко

Верховна Рада 16 вересня ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та ЄС у присутності президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка і членів уряду. За ратифікацію проголосували 355 народних депутатів. Європейський парламент також ратифікував угоду про асоціацію. Після голосування президент Європарламенту Мартін Шульц підписав Угоду про асоціацію України та ЄС. Європарламент ратифікував Угоду синхронно з Верховною Радою України в режимі відеоконференції.

«Євроінтеграція стала українською національною ідеєю», - заявив Президент України Петро Порошенко у Верховній Раді під час синхронної ратифікації Угоди про асоціацію парламентами України та Європи.

За словами Президента, «внутрішні і зовнішні потуги зупинити наш стратегічний прогрес зазнали фіаско. Історичний договір 27 червня в Брюсселі було підписано! Синхронна ратифікація буде святом не тільки України, а всієї об'єднаної Європи, бо без України об'єднаної Європи не існує».

Президент заявив, що невідкладно підпише Закон про ратифікацію. «Доручаю Уряду вже завтра затвердити план виконання угоди і втілювати його в життя з першої ж хвилини», - сказав Глава держави.

Петро Порошенко підкреслив, що в тексті Угоди «не змінено ні параграфа, чи не додано ні слова, не переставляючи ні коми».

Нагадаємо, 21 березня Україна та Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію, відклавши підписання його економічної частини, яка включає в себе положення про створення зони вільної торгівлі, до обрання нового президента України.

Після обрання президентом Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію з ЄС в повному обсязі 27 червня. 12 вересня в Брюсселі відбулася тристороння міністерська зустріч у форматі Україна-ЄС-РФ.