Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівництво Регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО обговорило питання підготовки до зими центру розміщення переселенців, організованого волонтерами

Керівництво Регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО обговорило питання підготовки до зими центру розміщення переселенців, організованого волонтерами

16 вересня в громадській приймальні обласної державної адміністрації відбулася робоча зустріч голови Регіонального штабу з надання комплексної допомоги переселенцям із зони АТО Олександра Волобуєва та заступника голови штабу Юрія Георгієвського з активом громадян із зони АТО, що проживають на території колишнього табору «Ромашка», який на сьогоднішній день знаходиться у приватній власності. У заході також взяв участь власник даного об'єкта Володимир Рожков. Переселенці звернулися до керівництва штабу з проханням допомогти у вирішенні питання щодо підготовки табору до роботи в осінньо-зимовий період.

«Регіональний штаб працює над питанням переселення громадян із зони АТО в об'єкти, підготовлені до зими, протягом усього літа. Це наше завдання номер один. Погано те, що ви піднімаєте цю проблему тільки зараз. Незважаючи на те, що табір «Ромашка» не входить до бази для розселення Регіонального штабу, але, розуміючи його значущість, ми розробимо алгоритм вирішення даного питання», - зазначив Юрій Георгієвський.

В результаті зустрічі керівництвом штабу запропоновані три напрямки вирішення даної проблеми: залучення спонсорських коштів міжнародних організацій для облаштування центру до роботи в осінньо-зимовий період; переселення громадян із зони АТО, що проживають в центрі, в інші об'єкти на території області, готові для роботи в опалювальний сезон; перенаправлення переселенців в інші регіони України для розселення в об'єктах, підготовлених до зими.

Довідка. Колишній табір «Ромашка», на території якого на сьогоднішній день живуть більш 200 громадян із зони АТО, не входить до бази об'єктів для розселення Регіонального штабу з надання комплексної допомоги переселенцям. Цей об'єкт функціонує за рахунок волонтерської роботи та спонсорських коштів.