Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута відвідав підприємства Ізюмського району Харківської області

Ігор Балута відвідав підприємства Ізюмського району Харківської області

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 16 вересня перебуває з робочою поїздкою в Ізюмському районі Харківської області. На даний момент керівник області відвідав ВАТ «Ізюмський тепловозоремонтний завод» (ІТРЗ) і ДП «Ізюмський приладобудівний завод» (ІПЗ).

Довідка. Виробничі потужності Ізюмського тепловозоремонтного заводу розраховані на капітальний ремонт тепловозів 2ТЕ10М і 2ТЕ116, капітальний ремонт двигунів 10Д100 всіх модифікацій, капітальний ремонт та нове формування колісних пар тепловозів і вантажних вагонів, виготовлення запчастин до тепловозів та двигунів. У складі підприємства є спеціалізовані виробництва: ливарне, ковальсько-пресове, механообробне, інструментальне, ремонтно-механічне і механоскладальне. Завод виконував ремонти тепловозів для всього СРСР, проте в роки незалежності розгубив ринки збуту.

Зараз завод знаходиться в стані санації. Процедура санації ІТРЗ була розпочата Господарським судом Харківської області 18 листопада 2010

У 2013 році державний пакет акцій ІТРЗ був переданий в управління Харківської облдержадміністрації.

ДП «Ізюмський приладобудівний завод» - єдине в Україні підприємство, що виробляє оптичне скло. Його, в першу чергу, використовують для потреб власного підприємства (для виробництва оптичних приладів військового та цивільного призначення). Також його продають в Україні і за кордоном (експортують в країни Європи, Америки та Азії). Завод виробляє, зокрема, оптику для бронетехніки.