Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В облдержадміністрації відбулася селекторна нарада: «Про затвердження плану комплектування курсів у сфері цивільного захисту на 2014 рік»

В облдержадміністрації відбулася селекторна нарада: «Про затвердження плану комплектування курсів у сфері цивільного захисту на 2014 рік»

12 вересня в Харківській облдержадміністрації відбулася Обласна селекторна нарада з питання затвердження плану комплектування курсів та навчально-консультаційного пункту Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області слухачами з функціонального навчання у сфері цивільного захисту на 2014 рік під головуванням директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва. За інформацією начальника Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області Олександра Тесленка, виконання плану комплектування курсів на 1 вересня 2014 року становить по області 85%.

Найгіршими з комплектування обласних курсів були названі: Барвінківський, Близнюківський, Борівський, Дворічанський, Шевченківський, Ізюмський, Великобурлуцький, Первомайський, Красноградський райони, міста Чугуїв та Лозова. Керівники цих районів пообіцяли виправити ситуацію у четвертому кварталі.

«План комплектування виконується в неповному обсязі. Крім об'єктивних причин є й суб'єктивні. З 34 перших осіб райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування - 23 призначені на посади протягом року. Жоден з них не проходив навчання у сфері цивільного захисту, як і більшість начальників та спеціалістів відділів з надзвичайних ситуацій райдержадміністрацій», - доповів Олександр Тесленко.

Він також наголосив, що навіть у складних умовах сьогодення ряд керівників знайшли можливість для виконання плану комплектування курсів: «По структурних підрозділах в кращу сторону можна відзначити роботу обласних адміністрацій Золочівського (100%), Краснокутського (154%), Коломацького (189%), Первомайського (118%) і Харківського (200%) районів».

Всім керівникам райдержадміністрацій направлені листи з аналізом плану комплектування по конкретному району та пропозиціями щодо його реалізації. Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області готовий реалізовувати виконання плану за рахунок формування додаткових груп, організації виїзних занять та навіть проведення дистанційного навчання.