Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмі зустріли 2 тонни гуманітарного вантажу від мешканців Буковини

В Ізюмі зустріли 2 тонни гуманітарного вантажу від мешканців Буковини

12 вересня, до міста Ізюм (Харківська обл.), де розташований перший в Україні логістично-координаційний центр допомоги військовослужбовцям, що беруть участь в антитерористичній операції, надійшов гуманітарний вантаж з Буковини. Його доставила група волонтерів на чолі з головою Чернівецької обласної державної адміністрації Романом Ванзуряком. Підприємці, волонтери та небайдужі буковинці зібрали 2 тонни гуманітарної допомоги. Тут питна вода, продукти харчування, одяг, ліки, технічне спорядження: лопати, сокири, бензопили, генератор, казани, дощовики, шкарпетки, термобілизна, 18 карематів та 18 спальників, 2 військових брезенти, 15 пар взуття.

Весь цей гуманітарний вантаж через логістичний центр буде доставлений українським військовим в зону АТО.

Для підняття духу військовослужбовців волонтери також привезли від буковинських дітей розфарбований «лист надії», де вони написали свої побажання та сподівання, що всі повернуться живими, і війна завершиться перемогою.

За словами Романа Ванзуряка, метою поїздки до Харківщини є відпрацювання логістики доставки гуманітарних вантажів із Чернівецької області в  зону проведення антитерористичної операції.

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута запевнив, що місцева влада забезпечить всебічне сприяння у функціонуванні логістично-координаційного центру.

«Створення логістично-координаційного центру - хороша ініціатива, спрямована на те, щоб поліпшити логістику постачання гуманітарної допомоги в зону АТО. Базовою точкою було обрано місто Ізюм, який орієнтований більше на донецький напрямок. Також ми плануємо створити ще один логістичний центр в Куп'янську, який обслуговуватиме луганський напрямок. Там теж підготовлять складське приміщення, куди буде доставлятися гуманітарна допомога з різних регіонів України. Всю координацію дій здійснюватимуть волонтери », - розповів Ігор Балута.

Нагадаємо, що під час зустрічі 13 серпня голови Чернівецької та Харківської обласних державних адміністрацій Роман Ванзуряк та Ігор Балута домовилися про створення на базі Iзюмського районного відділу ГУ ГСЧС України в Харківській області одного з підприємств Ізюмського району логістичного центру, куди будуть доставлятися гуманітарні вантажі з Буковини.