Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута зустрівся із заступником голови пошукової місії Нідерландів в Україні Хансом Ван Де Веном

Ігор Балута зустрівся із заступником голови пошукової місії Нідерландів в Україні Хансом Ван Де Веном

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся із заступником голови пошукової місії Нідерландів в Україні з розслідування катастрофи рейса МН17 Хансом Ван Де Веном. В ході зустрічі сторони обговорили питання подальшого співробітництва та надання допомоги Харківською облдержадміністрацією експертам пошукової місії. Як повідомив Ханс Ван Де Вен, днями голландська сторона зустрілася з віце-прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. За підсумками цієї зустрічі було прийнято рішення направити до Харкова голландську групу експертів для можливого поновлення пошукової місії. «Ця експертна група, у свою чергу, відпрацює план повернення голландської пошукової місії на місце падіння літака. Також в Голландії зараз формують ще одну групу фахівців, щоб на той момент, коли буде прийнято остаточне рішення щодо відновлення пошукових робіт на місці катастрофи літака, ці люди змогли відразу прилетіти в Україну. Це вже буде велика команда - близько 150 осіб», - зазначив заступник голови пошукової місії Нідерландів в Україні.

Водночас Ханс Ван Де Вен підкреслив, що розвиток подій залежить від результатів переговорів з сепаратистами на сході України. «На цих вихідних представник ОБСЄ проведе переговори з сепаратистами. Результат переговорів очікується в понеділок-вівторок. І залежно від цього результату, уряд Голландії разом з урядами Малайзії та Австралії приймуть остаточне рішення - поновлювати пошукову місію або поки що ні», - додав він.

Також заступник голови пошукової місії Нідерландів в Україні зазначив, що в разі відновлення пошукової місії голландській стороні доведеться повернути деяке обладнання для пошуків, а відсутнє - орендувати в Харківській області.

Ігор Балута підкреслив, що Харківська область готова і далі допомагати міжнародним експертам у випадку, якщо буде прийнято рішення про відновлення місії. Керівник області попросив голландську сторону надати список необхідного обладнання, і пообіцяв допомогти в цьому питанні. Також голова ХОДА пообіцяв допомогти у всіх питаннях, що стосуються перельотів і надання транспорту для потреб міжнародних експертів.