Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бійцям 22-го батальйону територіальної оборони Харківської області передані ліки та теплі бушлати

Бійцям 22-го батальйону територіальної оборони Харківської області передані ліки та теплі бушлати

Заступник голови Харківської облдержадміністрації - керівник апарату ХОДА Василь Хома 9 вересня під час прес-туру до Луганської та Донецької області передав бійцям 22-го батальйону територіальної оборони Харківської області теплі бушлати, ліки по заздалегідь обумовленому списком і сигарети. Василь Хома поспілкувався з керівництвом батальйону і бійцями, з'ясував їхні проблеми. Як повідомив командир 22-го батальйону територіальної захисту Сергій Горбенко, в батальйоні був змінений штатний статут - Генштаб дав добро на використання важкої техніки і зброї харківськими військовими, які фактично воюють в зоні АТО. В даний час батальйон вже отримав зенітну установку.

Довідка. Батальйони територіальної оборони почали створювати у всіх областях України з кінця березня - початку квітня по розпорядженню Генерального штабу. Чисельність підрозділів - кілька сотень людей. Їх набирають через військкомати з числа військовозобов'язаних, в першу чергу - добровольців, потім закликають відсутніх фахівців. Свою службу батальйони координують з місцевими облдержадміністраціями. Озброєння - звичайне для піхотної частини.

22-й Харківський батальйон територіальної оборони - окремий батальйон, створений в Харківській області за сприяння Міністерства внутрішніх справ в Харківській області та знаходиться в оперативному підпорядкуванні Міністерства оборони України.