Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині будуть створені організовані групи з самооборони

На Харківщині будуть створені організовані групи з самооборони

9 вересня у Харківській обласній державній адміністрації тимчасово виконуючий повноваження заступника голови ХОДА Іван Варченко провів робочу зустріч з представниками патріотичної громадськості Харкова та області. Предметом обговорення стали нагальні питання конкретної допомоги українській армії мешканцями області та напрямки ефективної співпраці влади з громадськістю.

Для укріплення обороноздатності Харкова і області Іван Варченко запропонував створити декілька робочих груп. Вони мають щільно співпрацювати зі структурами СБУ, МВС, військовими комісаріатами, цивільними структурами, відповідальними за конкретний напрямок роботи.

Серед напрямів роботи цих груп - повноцінне тренування добровольців для здобуття ними військових спеціальностей; будівництво оборонних укріплень; приведення у належний стан міських об’єктів укриття; ремонт і відновлення техніки; створення Центру інформаційної безпеки.

«Результатом нашої роботи має бути створення робочих груп, які будуть предметно відпрацьовували нагальні питання з МВС, СБУ, армійськими структурами, Департаментом цивільного захисту ХОДА за своїм напрямком роботи. Вже з наступного тижня ми маємо спрямувати людей на відновлення об’єктів укриття Харкова. Також нагальним питанням є створення Центру інформаційної безпеки, представники якого будуть інформувати харків’ян щодо справжньої ситуації, яка складається на Харківщині стосовно його обороноздатності та в гарячих точках України», - сказав Іван Варченко.