Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Художньому музеї відкрилася виставка «Художники авангарду і народна вишивка»

У Художньому музеї відкрилася виставка  «Художники авангарду і народна вишивка»

8 вересня у Харківському художньому музеї відкрилася виставка «Художники авангарду і народна вишивка». Автором ідеї та куратором проекту є доктор мистецтвознавства Тетяна Кара-Васильєва. У відкритті виставки взяв участь тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко. Відкриваючи виставку він зазначив: «Світ і раніше заздрив українцям за вміння дивовижно вишивати. Заздрить він і сьогодні, побачивши скільки людей готові носити українські вишиванки. Українці постійно дивують світ своєю майстерністю. Українська вишиванка визнана найбагатшою в світі».

Також Іван Варченко побажав молодим талантам і митцям творчого натхнення в роботі, та й надалі радувати глядачів своїми виробами.

Виставка працює до 10 жовтня щодня, крім вівторка, з 10.00 -17.30.

Довідка. Експозиція представляє відтворений сучасними майстрами вишивки експеримент співпраці у 1910–х роках художників-авангардистів з народними майстрами, роботи яких уславили мистецтво вишивки в усьому світі. Вони працювали у тісному контакті з відомими авангардистами: К. Малевичем,О. Екстер, Л. Поповою, Н. Генке-Меллер, К.Богуславською, І.Пуні, Г. Якуловим. Українські майстри створювали унікальні зразки вишивки, в яких синтезували досвід народного декоративного розпису з найсучаснішими супрематичними формами.