Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Василь Хома провів зустріч з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина та представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ

Василь Хома провів зустріч з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина та представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації – керівник апарату Василь Хома провів зустріч з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Вольтером Детлефом, представниками відділу гуманітарної допомоги Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, а також Почесним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяною Гавриш. Під час зустрічі обговорювалося питання щодо надання Федеративною Республікою Німеччина гуманітарної допомоги для облаштування таборів/місць дислокації біженців із зони військових дій на зимовий період в Харківському регіоні. Як повідомив, пан Детлеф, таке рішення ухвалив німецький уряд у знак солідарності з Україною у такий важкий для неї час.

За інформацією Василя Хоми, протягом останнього тижня кількість переселенців значно зросла. На сьогоднішній день тільки офіційно зареєстрованих громадян на території області понад 50 тисяч осіб. Зараз ведеться переобладнання приміщень літніх таборів, баз відпочинку під зимові умови перебування. Проводиться інвентаризація недобудованих житлових будинків та тих приміщень, які можуть бути використані під житло.

«На тлі все зростаючої кількості біженців у нас актуальним стало питання швидкого будівництва житла. Під забудову котеджного селища ми пропонуємо виділити ділянку землі площею більше 500 га, що примикає до меж м.Харкова. Вона вдало розташована в плані транспортного забезпечення, поруч станція метро, торговий продовольчий ринок, і що найголовніше - є можливість підключення до існуючої електромережі. З боку облдержадміністрації ми приймемо всі заходи, щоб інженерні мережі до селища були оформлені в найкоротші терміни», - сказав Василь Хома.