Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посли п'яти країн світу виступили на Міжнародному економічному форумі в Харкові

Посли п'яти країн світу виступили на Міжнародному економічному форумі в Харкові

Посли Азербайджану, В'єтнаму, Латвії, Білорусі, Туреччини взяли участь у пленарному засіданні VI Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи", який проходить сьогодні в Харкові. Посли подякували керівництву Харківської області за можливість участі в Міжнародному економічному форумі. Посол В'єтнаму пан Нгуєн Мінь Чі на пленарному засіданні виступив українською мовою, підкресливши, що між В'єтнамом і Україною давно склалися дружні відносини і продукція України користується у В'єтнамі великим успіхом.

Про давню дружбу Харківської області з Білоруссю нагадав і Посол Білорусі в Україні Валентин Величко: «Пам'ятаю, як у Харкові організовували Дні Білорусі, це був чудовий захід. У нас були і залишаються з вами добрі взаємини. Ми розуміємо, яка у вас зараз ситуація. Зараз Україну і Білорусь пов'язує зона вільної торгівлі, і ніяких обмежень ніхто вводити не збирається. І скажу, що з нашого боку ніколи не буде агресії в вашу сторону. Україна для нас добра надійна країна-сусідка, у нас схожа культура, слов'янська духовність. Тому ми налаштовані співпрацювати з Харківською областю і надалі».

Посли іноземних держав висловили сподівання, що пропозиції, висловлені на форумі, допоможуть у зміцненні економічних зв'язків між Україною та іншими країнами.

"Ми хочемо щоб Україна відновила свою територіальну цілісність. І бажаємо успіхів Харківському регіону", - зазначила посол Латвії д Аргіта Даудзе.