Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область має унікальні позиції, щоб стати одним з ключових виробничих і сервісних центрів Східної Європи

Харківська область має унікальні позиції, щоб стати одним з ключових виробничих і сервісних центрів Східної Європи

Про це сьогодні під час відкриття VI Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. «Харківська область має унікальні позиції в Східній Європі. Найвища концентрація науково-дослідних установ, вузів і великих промислових підприємств, якісний людський капітал, багата природно-ресурсна база, висока транспортна доступність, екологічна безпека та рекреаційний потенціал дозволяють нам цілеспрямовано розвивати свою конкурентноздатність, як одного з ключових східноєвропейських виробничих і сервісних центрів», - сказав керівник області.

Він підкреслив, що вже сьогодні Харківська область виступає одним з найбільш привабливих регіонів для життя та ведення бізнесу в нашій державі, є головним виробником і споживачем інновацій, потужним експортером високотехнологічних товарів і послуг.

«Підписання угоди про Асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом відкрило перед економікою регіону нові можливості, що вже позначилося на зростанні експорту до країн ЄС майже на 50%. Ми бачимо довгострокові орієнтири розвитку Харківської області і готові забезпечити максимально комфортні умови для всіх, хто розглядає інвестиції в Україну, розвиток торговельних і коопераційних зв'язків з українськими підприємствами, як стратегію зростання свого бізнесу. Я переконаний, цей представницький форум дозволить Вам оцінити велику перспективу інвестування в Харківщину і розвиток зв'язків з нашими підприємствами», - сказав губернатор.