Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Електроважмаш» виготовив вузли турбогенератора для Екібастузської ГРЕС

«Електроважмаш» виготовив вузли турбогенератора для Екібастузської ГРЕС

Державне підприємство завод «Електроважмаш» завершило виготовлення великих вузлів турбогенератора ТГВ-550-2МУ3: ротора обмотаного і статора необмотанного для Екібастузської ГРЕС-1 (Казахстан). «Під час здачі вузлів машини на підприємстві перебували представники Екібастузської ГРЕС-1. Претензій до виготовленої продукції з боку замовників не було. Тепер фахівці нашого підприємства розпочнуть виробництво вузлів і деталей статора обмотаного», - зазначив директор ДП завод «Електроважмаш» Володимир Глушаков.

Контракт на виробництво турбогенератора ТГВ-550-2МУ3 був підписаний у грудні 2012 року. Завершити виготовлення машини планується в другому кварталі 2015 року. Устаткування призначене для заміни турбогенератора, встановленого на енергетичному блоці №1 Екібастузської ГРЕС.

Всього на Екібастузській ГРЕС-1 встановлено 4 турбогенератора ТГВ-500 виробництва «Електроважмашу». Всі вони були виготовлені та поставлені заводом на електростанцію в період з 1979 по 1980 роки.

Довідка. ДП завод «Електроважмаш» спеціалізується на розробці і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного і міського транспорту.
ДП завод «Електроважмаш» поставляє продукцію в Росію, Індію, Казахстан, Панаму, Мексику та інші країни.