Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посольство Французької Республіки в Україні розгляне можливість надання допомоги переселенцям із зони АТО, які мешкають у регіоні

Посольство Французької Республіки в Україні розгляне можливість надання допомоги переселенцям із зони АТО, які мешкають у регіоні

Про це сьогодні зазначив радник з питань культури та співробітництва Посольства Французької Республіки в Україні, директор Французького інституту в Україні Ерік Тосатті під час робочої зустрічі із заступником голови обласної державної адміністрації Юрієм Георгієвським. Метою зустрічі стало обговорення питань політичної ситуації в регіоні та надання допомоги переселенцям із зони АТО, які наразі мешкають на Харківщині. Заступник голови ХОДА ознайомив пана Тосатті з актуальними даними з кількості переселенців, а також з нагальними проблемами, пов’язаними з придбанням медикаментів для закладів охорони здоров’я області і розселенням громадян із зони АТО в осінньо-зимовий період.

«Наразі кількість звернень переселенців до органів державної влади та інших державних структур складає вже більше 69 тисяч. Наразі в нас є проблемні питання, пов’язані з фінансуванням надання медичної допомоги та лікарських засобів переселенцям. Також гостро стоїть проблема надання всебічної гуманітарної допомоги. Сьогодні ми також вирішуємо питання щодо переселення громадян, що мешкають у будівлях, непристосованих до осінньо-зимового періоду. Якщо Посольство Французької Республіки зможе допомогти у якомусь із зазначених напрямів, це суттєво сприятиме підвищенню якості надання комплексної допомоги громадянам із зони АТО», - підкреслив Юрій Георгієвський.

Пан Ерік Тосатті, у свою чергу, зазначив, що поінформує керівний склад Посольства Французької Республіки в Україні щодо перспектив допомоги переселенцям із зони АТО, які мешкають на Харківщині.