Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Троє найкращих читачів з Харківщини відвідають фестиваль «Книгоманія» у Львові

Троє найкращих читачів з Харківщини відвідають фестиваль «Книгоманія» у Львові

Незабаром три переможця Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України – 2014» з Харківщини: Волоцкова Дар’я (6 клас, м.Чугуїв), Шаповалов Олег (7 клас, м.Чугуїв), Басова Світлана (8 клас, м. Вовчанськ) разом з переможцями інших регіонів України стануть учасниками Фестивалю дитячого читання «Книгоманія», що відбудеться у Львові з 10 до 14 вересня. Крім зустрічей з улюбленими письменниками, діти візьмуть участь у цікавих літературних конкурсах, квестах, розважальних заходах.

На учасників чекає урочиста церемонія нагородження переможців у Палаці Мистецтв та відвідування наймасштабнішої виставки-ярмарку Форуму видавців у Львові, захоплююча екскурсія «Середньовічний Львів» та у студію Львівської обласної державної телерадіокомпанії, похід на Високий замок та танцювальний флеш-моб «Єдина Україна» під керівництвом Центру сучасного танцю «Sirius», створення гімну «Книгоманії» та майстер-клас з фотомистецтва, участь у мозковому штурмі з вигадування найкращих ідей для підтримки читання.
Дітям представиться унікальна нагода відвідати найдавнішу університетську бібліотеку в Україні - Наукову бібліотеку Львівського Національного Університету імені І. Франка та отримати її читацькі сертифікати.

Довідка: Підбито підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України – 2014», який проводиться під егідою Міністерства культури України, Національної бібліотеки України для дітей та громадської організації «Форум видавців».Організаторами Конкурсу на обласному рівні стали Департамент культури і туризму Харківської облдержадміністрації і Харківська обласна бібліотека для дітей.

Цього року у місцевих і районних етапах конкурсу взяло участь понад 6,5 тисяч дітей – учнів 6, 7 та 8 класів загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області та м. Харкова, які змагалися за звання найкращого читача з 1 лютого до 21 березня 2014 р.
84 учасника визнані переможцями ІІ етапу Конкурсу і мали змогу взяти участь в обласному етапі. Після підрахунку голосів переможцями обласного етапу – 2014 визнані: Волоцкова Дар’я, 6 кл. (м.Чугуїв), Шаповалов Олег, 7 кл. (м.Чугуїв), Басова Світлана, 8 кл. (м. Вовчанськ).

За роки проведення заходу на Харківщині його учасниками стало понад 45 тис. читачів-дітей – учнів загальноосвітніх шкіл міста та області, вихованців шкіл-інтернатнів.