Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аграрний фонд з вересня запроваджує форвардні закупівлі зерна врожаю 2015 року

Аграрний фонд з вересня запроваджує форвардні закупівлі зерна врожаю 2015 року

Враховуючи ситуацію в країні та потребу вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника в фінансових ресурсах, ПАТ «Аграрний фонд» запроваджує форвардні закупівлі зерна врожаю 2015 року з вересня поточного року, тобто до початку посівної кампанії. Об’єктом закупівель виступатимуть зерно пшениці 2-4-го класів, жита 1-3-го класів та ячменю 3-го класу. Обсяг закупівель визначено на рівні 1,5 млн. тонн зерна. Розмір мінімальної партії зерна: - пшениці – не менше 100 т; - ячменю – не менше 100 т; - жита – не менше 50 т.

Виплата авансових платежів здійснюватиметься за схемою 50% +20%, а саме: 50% – товаровиробник отримує восени після огляду посівів страховою компанією, 20% – за результатами перезимівлі озимини.
Остаточний розрахунок буде здійснено за ринковими цінами під час поставки зерна.

Розмір авансових платежів розраховується на підставі мінімальних інтервенційних цін для поточного маркетингового періоду для окремої культури в розрізі класів.

Підприємствам, які проявили себе як надійні партнери за результатами поставки зерна врожаю 2014 року (своєчасно, в повному обсязі і відповідно до контракту), ПАТ «Аграрний фонд» готовий надавати частину першого авансового платежу до проведення посівних робіт й, відповідно, огляду посівів страховими компаніями.

Остаточний розрахунок проводитиметься за ціною відповідно до довідки Аграрної біржі про ціни на зернові культури врожаю 2015 року, що склалася на момент поставки партії зерна.

За більш детальною інформацією звертайтесь до представництва ПАТ «Аграрний фонд» в Харківської області.

Додатки:

Перелік документів для укладання біржового договору поставки зерна врожаю 2015 р.

Форма заявки на укладення біржового договору поставки зерна врожаю 2015 р.

Розмір цін, за якими здійснюється попередня оплата сільскогосподарськими товаровиробниками та розмір знижок.