Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області суттєво збільшилась кількість хворих, які прибувають із зони АТО

В Харківській області суттєво збільшилась кількість хворих, які прибувають із зони АТО

Ситуація щодо збільшення кількості хворих, які прибувають на Харківщину із зони АТО, була обговорена під час засідання Регіонального штабу з надання комплексної допомоги переселенцям під головуванням Юрія Георгієвського за участю керівників департаментів обласної державної адміністрації, керівництва ГУ ДСНС України в Харківській області, волонтерів штабу. За даними профільного Департаменту обласної державної адміністрації, фактичні затрати обласного бюджету на лікування хворих, які прибули із зони АТО, станом на 2 вересня вже склали 7,7 млн.грн.

Останнім часом також зафіксовано суттєве збільшення різних категорій хворих, особливо з важким станом, які потребують постійного лікування. Це і онкохворі, кількість яких в регіоні вже збільшилась до 665 осіб, і поява на Харківщині хворих з важкими спадковими хворобами – гемофілією, муковісцидозом, фенілкетонурією. Лікування цих категорій хворих потребує постійного забезпечення високовартісними препаратами. Кількість пологів в області за останній місяць зросла втричі.

«Лікарні області витримують такий наплив, працюючи у позаштатному режимі. Проте основним проблемним питанням у цьому напрямі залишається забезпечення необхідними медичними препаратами комунальних закладів охорони здоров’я області. Це питання залишається одним з найгарячіших у роботі обласної державної адміністрації та регіонального штабу», - зазначив Юрій Георгієвський.