Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Георгієвський відвідав позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ластівка», у якому наразі мешкають переселенці із зони АТО

Юрій Георгієвський відвідав позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ластівка», у якому наразі мешкають переселенці із зони АТО

В ході робочої поїздки до Богодухівського району заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський разом з керівником регіонального Штабу Олександром Волобуєвим відвідали позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ластівка» комунального закладу «Богодухівський спеціальний навчально-виховний комплекс» Харківської обласної ради. З червня поточного року у цьому закладі знаходяться 107 громадян України, які переїхали із зони проведення антитерористичної операції. Це переважно жінки та діти.

«Даний об’єкт не пристосований до експлуатації в осінньо-зимовий період, тому першочерговим завданням регіонального Штабу є якнайшвидше вирішення питання переведення переселенців до іншого пристосованого місця тимчасового перебування. На сьогоднішній день нами вже проведені переговори з бюджетними готелями Харкова та базами відпочинку в Харківській області, крім того досягнуто домовленості з Фондом Рината Ахметова щодо компенсації витрат за розселення даного контингенту у зимовий період» - підкреслив Юрій Георгієвський під час відвідування закладу.

Вже декілька тижнів Харківщина є транзитним регіоном для переселенців із зони АТО. Наразі регіональний штаб працює над вирішенням питання підготовки об’єктів для розселення громадян із зони АТО для роботи в осінньо-зимовий період.