Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко візьме участь у відкритті Почесного консульства в Харкові

Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко візьме участь у відкритті Почесного консульства в Харкові

4 вересня 2014 р. о 18.00 за адресою: вул. Сухумська, 24 відбудеться урочиста церемонія відкриття Почесного консульства Республіки Білорусь в місті Харкові. У заході планується участь Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Білорусь в Україні Валентина Величка, Почесного консула Республіки Білорусь в м.Харкові Дмитра Бугаса, керівництва Харківської обласної державної адміністрації та її структурних підрозділів, громадськості.

Відкриття консульства Республіки Білорусь відбудеться в рамках участі Валентина Величка в роботі VI Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». Також заплановані переговори Посла з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою, керівництвом міста Харкова, а також відвідання ним Харківського національного університету міського господарства ім.А.Н.Бекетова.

Довідка:  У 2013 році товарообіг Республіки Білорусь з Харківською областю склав 180 млн. доларів і збільшився у порівнянні з 2012 роком на 6,5%, білоруський експорт - 85,4 млн. доларів (збільшився на 10,3%), імпорт з Харківської області в Білорусь - 94,6 млн. доларів (збільшився на 3,4%).

У 2013 році Харківська область посіла 10 місце серед регіонів України за обсягами білоруського експорту та товарообігу, 7 - за обсягами імпорту.
У першому півріччі 2014 р. товарообіг склав 72,8 млн. доларів (зниження до аналогічного періоду 2013 р. на 17%). Водночас баланс зовнішньої торгівлі на користь Харківської області: обсяг білоруського експорту склав 33,9 млн. Доларів (зниження на 17,9%), імпорту з області - 38,8 млн. Доларів (зниження на 16,1%).