Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дороги, по яких їздять шкільні автобуси, готові до 1 вересня на 85%. Роботу Облвтодора перевірять комісії

Дороги, по яких їздять шкільні автобуси, готові до 1 вересня на 85%. Роботу Облвтодора перевірять комісії

Питання підготовки автомобільних шляхів за маршрутом руху шкільних автобусів сьогодні розглядалося у ході обласної селекторної наради під головуванням заступника голови - керівника апарату Харківської облдержадміністрації Василя Хоми. Мережа автомобільних доріг загального користування Харківської області складає 9 тисяч 634 км. Майже 55% або 5 тисяч 170 км співпадають з маршрутами руху шкільних автобусів. До 1 вересня Службою автомобільних доріг у Харківській області ліквідовано 71 тисяча кв. м ямковості, встановлено та замінено 971 дорожній знак, поновлено розмітки на 311 км доріг, відремонтовано 2,5 тисячі км бар’єрного огородження. За оцінкою начальника Служби автомобільних доріг Ярослава Ковальчука, 85% шкільних маршрутів приведені у порядок, роботи продовжуються.

Проте Василь Хома дав доручення Директору Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолію Бабічеву створити робочі групи разом з головами районних державних адміністрацій та мерами міст обласного підпорядкування для перевірки роботи Облавтодору.

«1 вересня шкільні автобуси повезуть дітей до школи. Тож ми маємо відслідкувати наскільки ці маршрути сьогодні готові. Всі недоліки по всіх маршрутах руху шкільних автобусів ми повинні бачити до кінця тижня. Тоді ми будемо розуміти наскільки у нас безпечне дорожнє полотно. Також прошу звертати увагу на наявність дорожніх знаків, розмітки, бар'єрної огорожі, особливо там, де школи розташовані біля доріг з інтенсивним рухом», - підкреслив Василь Хома.