Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 1 вересня відновлюється реалізація скрапленого газу за пільговими цінами

З 1 вересня відновлюється реалізація скрапленого газу за пільговими цінами

З 1 вересня  2014 року ТОВ «Харківрегіонгаз» забезпечуватиме більше 70 тис. споживачів Харківської області скрапленим газом, за пільговою ціною 178 грн. за один балон ємністю 50л (21 кг). Вартість скрапленого газу зросла на 19%, що пов’язано з підвищенням закупівельної вартості газу та транспортних послуг. В той же час, пільгова ціна газу для споживачів майже вдвічі менше комерційної вартості балону газу, яка складає 320 грн. за балон.

На спеціалізованому аукціоні з продажу скрапленого газу, який відбувся 21 серпня 2014 року, ПАТ «Харківгаз» придбано 163 тонни газу для забезпечення комунально-побутових потреб споживачів Харківської області. Цього обсягу вистачить для задоволення місячної потреби мешканців Харківщини.

«Більшість споживачів, які використовують скраплений газ – це малозабезпечені сім’ї або люди похилого віку. Для багатьох придбання скрапленого газу за комерційними цінами є значним навантаженням на сімейний бюджет. Завдяки проведенню державних аукціонів, споживачі отримуватимуть скраплений газ вдвічі дешевше ніж його комерційна вартість», - зазначив заступник директора ТОВ «Харківрегіонгаз» Дмитро Кудін.

Нагадаємо, що з лютого 2014 року спеціалізовані аукціони з продажу скрапленого газу для побутових потреб не проводилися. Це спричинило дефіцит пільгового газу, що реалізується споживачам. У зв’язку з відновленням аукціонів, підприємство і надалі братиме участь в їх проведенні для безперебійного постачання енергоносіїв.
Постачальником скрапленого газу для побутових потреб є ТОВ «Харківрегіонгаз», яке має відповідний дозвіл та власну виробничу базу для виконання даних робіт.