Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася фотовиставка, присвячена Слов'янську

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася фотовиставка, присвячена Слов'янську

28 серпня у галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбулося урочисте відкриття фотовиставки - акції «Який тендітний світ…», присвяченої м.Слов'янську. У заході взяв участь т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Іван Варченко. «Чому ця виставка символічна, думаю, нікому пояснювати не треба. Слов'янськ – це місто, яке стало на межі війни і миру, яке показало цінність такої дуже тонкої матерії, як мир. Це місто, яке підкреслило відповідальність населення за ті події, які відбуваються на його території. Нажаль, останнім часом ми багато бачили інших фотокарток Слов'янська. Не таких, яким його знімали наші фотохудожники у 2010-2013 роках. Він уже не буде таким, яким є на цих фотокартках, але він точно буде українським», - сказав Іван Варченко.

Експозиція підготовлена творчим тандемом: фотохудожником Ігорем Лаптєвим і журналістом Інною Можейко. Упродовж семи років вони приїздили до Слов'янську, збираючи цей унікальний матеріал. Саме сьогодні, в контексті останніх подій, цей проект буде цікавим для харків'ян.

На виставці представлені 80 робіт, відібраних з кількох тисяч. За словами авторів, проект змушує замислитися про те, наскільки крихкий світ і як легко його зруйнувати, якщо розгойдувати корабель державності.

Слов'янськ - лише приклад, який автори використовують, щоб допомогти і застерегти. Фотовиставка наочно показує: світ – дуже тендітна категорія, яку необхідно цінувати і утримувати спільними силами.

Виставка працюватиме до 16 вересня. Вхід вільний! Час роботи: ВТ-СБ, 11.00-19.00, без перерви.

Довідка. Ігор Лаптєв – фотограф, фотохудожник. Автор проектів «36 кадрів» (Слов'янськ, Краматорськ, 2011 рік), «Жорна часу» (Харків, 2012 рік), «Харків. Переломлення часу» (Харків, 2012 рік), «Чи можна душу розповісти?» (Харків, 2013), «Залишитися в бронзі навіки» (Харків, 2014). Член НСЖУ з 2011 року.
Інна Можейко – історик, журналіст. Автор книги «Харків. Пульс минулого». Співавтор книг «100 знаменитих харків'ян», «Невідомий Харків», «Харків і час». Член НСЖУ з 2003 року. Лауреат Муніципальної премії.