Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівники обласної дитячої бібліотеки провели історичний екскурс для вихованців Курязької колонії

Працівники обласної дитячої бібліотеки провели історичний екскурс для вихованців Курязької колонії

26 серпня в рамках продовження реалізації довгострокового проекту Харківської обласної бібліотеки для дітей і Курязької виховної колонії ім. А.С.Макаренка «Територія без гратів» для підлітків, що перебувають у цьому закладі, працівники бібліотеки провели історико-патріотичний екскурс «Хай квітне щаслива моя Україна». Захід проводився з нагоди 23-ої річниці Незалежності України і мав на меті привернути увагу вихованців колонії до соціально-економічних і культурних передумов становлення державності, познайомити з відомими особистостями і видатними земляками, які заклали підвалини для створення незалежної України як єдиної унітарної держави.

Вихованці колонії дізналися і про головні символи держави – герб і стяг, їх значення, історичні і регіональні особливості виникнення кольору і форми. Використання комп’ютерних та мультимедійних технологій для презентації документальної хроніки і слайдів зробило цю подорож у часі більш наочною і захопливою.

Наступна зустріч з вихованцями колонії відбудеться 19 вересня. До дня Харківської області працівники бібліотеки підготували цікаву краєзнавчу мандрівку «Символи Харківщини».