Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Порядок виплати заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги не змінено – управління НБУ в Харківській області

Порядок виплати заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги не змінено – управління НБУ в Харківській області

Національний банк України зобов’язав банки відокремити рахунки, призначені для отримання доходів у вигляді процентів, від тих, що використовуються для зарахування заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат. Про це повідомила прес-служба управління НБУ в Харківській області. Таке рішення прийнято у зв’язку з набранням чинності Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів", згідно з яким доходи у вигляді процентів, що нараховані на пасивні доходи фізичних осіб, підлягають оподаткуванню.

Зазначена норма не стосується процентів, нарахованих на кошти, що зараховані на рахунки фізичних осіб у вигляді заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги тощо.

На виконання підпункту 165.1.41 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України Правління Національного банку України постановою від 18.08.2014 № 499 встановило вимогу щодо ідентифікації рахунків, на які зараховуються такі виплати.

Звертаємо увагу, що норми зазначеної постанови не змінюють порядок виплати заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги тощо.