Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройшло засідання обласного антикризового енергетичного штабу

У Харкові пройшло засідання обласного антикризового енергетичного штабу

26 серпня під головуванням заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми відбулося перше засідання обласного антикризового енергетичного штабу, утвореного розпорядженням голови обладміністрації від 22.08.2014 № 443. У засіданні взяли участь члени штабу, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів, міністерств, відомств України в Харківській області.

На засіданні були розглянуті питання реалізації постанови Кабінету Міністрів України №293 «Про стимулювання заміщення природного газу в сфері теплопостачання» та №296 «Окремі питання забезпечення населення, підприємств, установ та організацій природним газом до кінця опалювального сезону 2014/2015 року».

За підсумками засідання було погоджено розподіл обсягів природного газу по основних групах споживачів (крім населення) для газопостачальних, газорозподільних, газотранспортних підприємств, починаючи з серпня поточного року до кінця опалювального періоду 2015 року.

Довідка. За рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, створені антикризові енергетичні штаби оперативного реагування по всіх структурних підрозділах електропередавальних організацій та газотранспортних, газорозподільних підприємствах. Антикризові енергетичні штаби створено з метою усунення нестандартних і непередбачених ситуацій (аварії в електричних і газових мережах, припинення електропостачання та газопостачання, поставки електричної енергії неналежної якості тощо), гарантованого забезпечення споживачів електричною енергією та природним газом необхідного обсягу для найважливіших потреб, особливо в опалювальний період 2014/2015 року, а також для належного та своєчасного надання роз'яснень споживачам.

Основними завданнями штабу є організація контролю за впровадженням заходів щодо зменшення споживання природного газу усіма групами споживачів, особливо теплопостачальними підприємствами, на період опалювального сезону 2014/2015 року, виконання заходів з підвищення енергоефективності та програм зменшення споживання енергоносіїв бюджетними установами шляхом їх переведення на альтернативні види палива.