Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учні Харківської області стабільно показують високі результати на Всеукраїнських і Міжнародних олімпіадах

Учні Харківської області стабільно показують високі результати на Всеукраїнських і Міжнародних олімпіадах

На IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад учні Харківської області стабільно показують високі результати з математики, інформатики, фізики, хімії, географії, завдяки чому у всеукраїнському рейтингу Харківська область зараз посідає перше місце. Про це 26 серпня під час обласної педагогічної конференції заявив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев.

«Цього року шість наших учнів в складі команд змагалися в Міжнародних олімпіадах. Всі троє юних математиків з Харківського фізико-математичного ліцею № 27 завоювали золоту, срібну і бронзову медалі на Міжнародній олімпіаді в місті Кейптауні. Юні інформатики з Харкова завоювали срібну і бронзову медалі в Тайвані. Харківська учениця отримала бронзову медаль на міжнародній олімпіаді з біології в Індонезії», - розповів Анатолій Бабічев.

Як зазначив директор Департаменту науки і освіти, результативно працює Харківське відділення Малої академії наук України. У Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України Харківська область чотири роки поспіль займає 1 місце.

38 харківських учнів - переможців олімпіад та конкурсу МАН, стали здобувачами стипендії Президента України. «Це найкращий показник серед регіонів України», - підкреслив Бабічев.

За словами директора Департаменту науки і освіти, не відстають і учні професійно-технічних навчальних закладів області. У минулому навчальному році вони стали переможцями і призерами в п'яти Всеукраїнських конкурсах професійної майстерності. За останні три роки вони шість разів здобували перемогу у Всеукраїнських конкурсах.