Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В університеті ім. Каразіна пройшла обласна педагогічна конференція

В університеті ім. Каразіна пройшла обласна педагогічна конференція

У Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна 26 серпня відбулася обласна педагогічна конференція на тему «Про підсумки розвитку освіти та науки Харківської області в 2013/2014 навчальному році та завдання на 2014/2015 навчальний рік». У педагогічній конференції взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута, директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства науки та освіти Юрій Кононенко, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев, директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, ректор ХНУ, голова ради ректорів вузів Віль Бакіров, вчителі, вихователі, вчені.

Звертаючись до учасників конференції, Ігор Балута підкреслив досягнення харківських вчених у вирішенні найважливіших питань соціально-економічного розвитку області, завдяки чому, за словами керівника області, Харківщина по праву зберігає провідні позиції освітнього і наукового центру України. Також голова ОДА наголосив на значенні громадянської відповідальності вчителя.

«Високе визнання нелегкої професії педагога свідчить про необхідність особливої уваги до вчителя як до наставника молоді. Тому найцінніший скарб Батьківщини, її майбутнє - це діти, наші учні. Вони отримують на все подальше життя саме ті знання, вміння та навички, які закладені вихователями та вчителями. Разом з цим на педагогів покладається й велика відповідальність за долю країни, виховання морального відповідального громадянина», - сказав Ігор Балута.

Керівник області також вручив нагороди лауреатам та переможцям обласних конкурсів «Учитель року-2014» та «Вихователь року-2014».