Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні питання подальшої співпраці

Ігор Балута обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні питання подальшої співпраці

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 26 серпня зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні паном Кейсом Кломпенхаувером, щоб обговорити результати роботи голландської пошукової місії в Україні з розслідування причин катастрофи Boeing 777 «Малайзійських авіаліній», а також розглянути перспективи співпраці між Харківською областю та Королівством Нідерланди.

У зустрічі також взяли участь перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична, директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк, а також тимчасово в.о. глави пошукової місії Королівства Нідерланди з розслідування катастрофи рейса МН17 Яспер Рітзема, заступник глави місії Посольства Королівства Нідерланди в Україні Ханс ван де Вен і перший секретар, радник з політичних питань Посольства Королівства Нідерланди в Україні Даніель Сторк.

Пан Кейс Кломпенхаувер подякував харківській обласній владі і особисто голові облдержадміністрації Ігорю Балуті за надану допомогу представникам голландської пошукової місії. «Я приїхав до Харкова, щоб стежити за тим, як триває робота нашої пошукової місії. Також хочу подякувати Ігорю Балуті за допомогу, яку ми отримуємо від Харківської обласної адміністрації з першого дня трагедії. Ця допомога - фантастична, ми досягли великих успіхів в нашій пошукової місії», - зазначив Кейс Кломпенхаувер.

«Коли президент України Петро Порошенко прибував з візитом в голландському посольстві в Києві, він підкреслив, що ця трагедія зблизила наші народи і наші країни. Я згоден з цими словами. Ми були дуже вражені тим, скільки українців приходили з квітами до дверей нашого Посольства і щовечора молилися за загиблих. Також ми вдячні президенту за те, що він організував припинення вогню на місці катастрофи літака і забезпечив доступ до місця трагедії», - підкреслив Посол Королівства Нідерланди в Україні.

Зараз голландська пошукова місія має намір продовжити роботи, якщо до місця аварії літака буде забезпечений безпечний доступ.

Також Кейс Кломпенхаувер висловив готовність до співпраці між Харківською областю та Королівством Нідерланди.

Ігор Балута зазначив, що Харківська область відкрита до спілкування і готова до співпраці в різних сферах, зокрема у сфері сільського господарства. «Головний пріоритет для нашого регіону - розвиток агропромислового комплексу. На сьогоднішній день нас зацікавила б співпраця в напрямку збереження і переробки сільськогосподарських культур», - сказав керівник області.

Кейс Кломпенхаувер відповів, що сільське господарство - пріоритетна галузь для Нідерландів в плані співпраці з Україною. «Зараз в Харкові немає великих голландських підприємств, які працювали б у сфері сільського господарства. Тому ми розглянемо вашу пропозицію, будемо обмінюватися інформацією і вивчати ситуацію. Сподіваюся, нам вдасться попрацювати в цьому напрямку», - додав Посол Королівства Нідерланди в Україні.