Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулася виставка військової техніки виробництва «Укроборонпром»

У Харкові відбулася виставка військової техніки виробництва «Укроборонпром»

24 серпня, до Дня Незалежності України, в Харкові було представлено виставку бойової техніки вітчизняного оборонно-промислового комплексу, яка використовується в ході проведення антитерористичної операції . За ініціативи Президента України Петра Порошенка аналогічні виставки відбулися ще в трьох містах України - Києві, Львові та Вінниці. У відкритті виставки взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Балута та генеральний директор ДП «Завод ім.Малишева» Микола Бєлов.

На майданчику біля стадіону «Металіст» було виставлено: основний бойовий танк Т-64 Б1М, бронетранспортери БТР-4МВ та БТР-4Е, командно-штабну машину БТР-4КШ, броньовану медичну машину БММ-4С виробництва ДП «Завод ім.Малишева» та ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова» (ХКБМ), які входять до складу Державного концерну «Укроборонпром».

За словами Миколи Бєлова, сьогодні завод має закази на суму 4,3 млрд.грн., більшу частину складає контракт з Таїландом.

«Сьогодні ця задача не знімається з порядку денного, проте першочерговим для нас є завдання, поставлене «Укроборонпромом» ,- своєчасно поставляти для армії України нову або модернізіровану техніку.  Для виконання цього завдання ми готові працювати цілодобово і поставляти техніку практично кожен день. У нас є контракт з Міноборони на виготовлення 10 танків «Оплот». Також опрацьовується питання з Нацгвардією щодо модернізації танків Т-64. Зараз вже готується чергова партія для відправки БТР-4 в зону АТО», - зазначив директор ДП «Завод ім.Малишева».