Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На висоті маршала Конєва та Меморіалі Слави в Лісопарку вшанували пам'ять визволителів Харкова

На висоті маршала Конєва та Меморіалі Слави в Лісопарку вшанували пам'ять визволителів Харкова

Сьогодні, 23 серпня, на меморіальному комплексі «Висота маршала Конєва» (с.Солоницівка, Дергачівський район, Харківська обл.) відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 71-ї річниці визволення Харкова від фашистських загарбників. Також на території комплексу пройшли святкові заходи для ветеранів та урочиста церемонія передачі комплексу копій бойових знамен 10-ти Харківських дивізій, які першими увірвалися в Харків, звільняючи його.

В урочистостях взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, тимчасово виконуючий повноваження заступника ХОДА Іван Варченко, прокурор Харківської області Василь Синчук, начальник управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, голова Дергачівської райдержадміністрації Микола Веретейніков, голова Харківського обласного комітету Міжнародної української спілки учасників війни Петро Конюшенко, а також представники громадськості та молоді.

"Ми збережемо Україну, не зганьбимо пам'ять тих людей, які захищали нашу батьківщину від німецько-фашистських загарбників", - зазначив Іван Варченко, звертаючись до присутніх.

Пам'ятні заходи відбулися також на Меморіалі Слави в Лісопарку. Керівництво області поклало квіти до пам'ятника Скорботної Матері та братських могил.

"День визволення Харкова від фашистських загарбників – святе свято для кожного харків'янина, у тому числі і для мене - я виріс на вулиці 23-го Серпня. З точки зору безпеки нам довелося відмовитися від масових святкових заходів, але я хочу запевнити всіх харків'ян, мешканців області, що всі спроби дестабілізувати ситуацію на Харківщині ми припинили. Зробити це вдалося завдяки спільним зусиллям обласної влади, правоохоронних органів, Служби безпеки України. Ми робимо все, щоб зберегти на Харківщині мир і порядок", - підкреслив Ігор Балута.