Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область бере на себе найбільше навантаження з прийняття переселенців. Ірина Геращенко

Харківська область бере на себе найбільше навантаження з прийняття переселенців. Ірина Геращенко

Харківська облдержадміністрація та Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області взяли на себе найбільше навантаження щодо прийняття вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. Про це заявила народний депутат України, уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, яка разом з народними депутатами України Іриною Луценко, Лідією Котеляк та Марією Іоновою за дорученням Президента України відвідали Харківську область. Жінки-депутати ознайомилися з роботою громадської приймальні регіонального Штабу з питань, пов'язаних із соціальним забезпеченням громадян, що прибули з районів проведення антитерористичної операції.

Крім того, народні депутати та заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський відвідали Центр розміщення переселенців в Харківському районі (колишній табір «Ромашка»), поспілкувалися з вимушеними переселенцями і волонтерами, які працюють в інформаційно-консультативних пунктах на Південному вокзалі. В обласному спеціалізованому будинку дитини «Зелений гай» київські гості вручили манеж для малюків, а Юрій Георгієвський передав подарунки від обласної державної адміністрації - памперси для малюків.

«На території Харківської області в чотирьох будинках дитини перебувають 102 вихованця дитячих будинків, які прибули із зони АТО - Луганської та Донецької областей, - зазначив заступник керівника області Юрій Георгієвський. - Основне завдання Харківської обласної державної адміністрації - забезпечити безпечне перебування малюків на території області, лікування та реабілітацію, а також реалізацію Конституційних прав на усиновлення. Це задача №1».

Підводячи підсумки робочої поїздки, Ірина Геращенко подякувала харківським волонтерам за їх працю, а також відзначила «високий професіоналізм і людський підхід Харківської облдержадміністрації у вирішенні проблем вимушених переселенців».

«Той комплекс проблем, з яким стикається наша держава, обласна влада намагається вирішити. Центральна ж влада може допомогти прийняттям відповідного законодавства для підтримки волонтерського руху та визначення статусу переселенців. І це ті проблеми, які треба вирішувати невідкладно», - підкреслила Ірина Геращенко.

Крім того, жінки-нардепи побували у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону, де поспілкувалися з бійцями, які перебувають на лікуванні після поранень, і також вручили подарунки.